Alabárdos Zsuzsanna

zsuzska
Akusztikus szakértő

 

A Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola hangtechnikusként végzett 2000-ben. Az intézmény stúdiójában hangfelvétel készítéssel, hangosítással foglalkozott, tanára Ujházy László, a Magyar Rádió egykori igazgató helyettese. Emellett zongora és magánének szakon is tanult, tanára Zsadon Andrea volt.

Érettségi szakdolgozatát teremakusztikai témakörben, a terek hangzásának szubjektív vizsgálatáról írta. A dolgozat részt vett az OPAKFI (Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület) pályázatán, és az akusztikai szakág elnöke elismerő levélben nyilatkozott róla.

A főiskolát a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán végezte a híradástechnika szakirány műszaki akusztika modulján. A villamosmérnöki mellett jelentkezett mérnöktanári szakra is, mindkét területen 2005-ben szerzett diplomát.

2005. szeptemberétől a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola Hangkultúra tanszakának tanára, stúdiótechnikát tanít.

2005. októberétől az Arató Akusztikai Kft-nél akusztikus tervezőként dolgozik. Fő munkaterülete az akusztikai modellezés, elemzés, kisméretű hangstúdiók tervezése, valamint a zenei célú termek szubjektív akusztikai vizsgálata.

2006-tól tagja az OPAKFI szakmai egyesületnek, 2009-től az egyesület Akusztikai Szakosztályának titkára.

A Színház és Filmművészeti Egyetemen külső óraadóként az Akusztika tantárgy oktatója.

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán rendszeresen vesz részt szakdolgozatok készítésében külső konzulensként, valamint bírálóként.